Yalova Basın

Yalovalı gönüllüler çocuklar için seferber oldu

GÜNDEM

Yalova Belediyesi tarafından başlatılan Sıfır Atık Projesi kapsamında kampanya için bağışlanan oyuncakların tamiri için çoğunluğu emekli 200'e yakın kent sakini gönüllü oldu.

3 ay önce Yalova Belediye Başkan Vekili Mustafa Tutuk öncülüğünde Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğünce başlatılan "Eski Oyuncağını Getir, Yenileyelim" kampanyasına ilgi her geçen gün artıyor. Kullanmadıkları oyuncakları olan çocuklar, aileleri aracılığıyla oyuncaklarını proje birimine bağışlamak istediklerini bildiriyorlar. Bağışlanan oyuncaklar projede görevli ekip tarafından motorlu araçlar kullanılmadan bisiklet yardımıyla teslim alınıyor. Onarıma gerek duyan oyuncaklar ise çoğunluğunu emeklilerin oluşturduğu 200’e yakın gönüllü sayesinde onarılarak 23 Nisan Cumhuriyet Bayramı’nda ihtiyacı olan çocuklara dağıtılacak.

Oyuncaklar 23 Nisan’da çocuklara dağıtılacak

Proje hakkında konuşan Yalova Belediyesi Başkan Vekili Mustafa Tutuk, “Belediye olarak Sıfır Atık Projesi kapsamında 5 ayrı çalışma başlattık. Bunlardan biri ise eski oyuncaklarla ilgili olan projemiz. Bağışlanan oyuncaklar kırık olabiliyor. Gönüllülerimiz oyuncaklarımızın bakımını, onarımını yapıyor ve tekrar kullanılacak hale getiriyor. Biz de 23 Nisan'da bu binlerce oyuncağımızı çocuklarımızla buluşturmayı düşünüyoruz." dedi.

‘Şu an 5 bin civarında oyuncak toplandı’

Proje Koordinatörlüğünü üstlenen Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğünde görevli Aytekin Vural ise proje hakkında şu ifadeleri kullandı:

"Toplanan oyuncakların onarım ve temizlemesini yapıyorlar. İşlemi biten oyuncakları merkezde bir araya getirerek çocuklara kazandıracağız. Şu an 5 bin civarında oyuncak toplandı. Bunların 3 bine yakını tamir için gönüllülerde. Daha iyi durumda olan oyuncakları merkezde tutuyoruz. Projemiz büyüyerek devam edecek. Türkiye'nin farklı illerinden de oyuncaklar geliyor. Yurt dışından tatile geldiklerinde beraberinde oyuncaklarını getirmek isteyenler oluyor. Bu bize müthiş bir zevk veriyor. Bir çocuğun yüzündeki bir gülücük olabilmek gerçekten çok önemli."

Projeye gönüllü olarak katılan ve emekli Polis Memuru olan Veli Aydoğan, çok isteyip de oyuncak alamayan çocukların olduğunu belirterek, “Elimizden geldiğince oyuncakları onararak katkıda bulunmaya çalışıyoruz. Çok isteyip de oyuncak alamayan aileler var. En azından bu oyuncakları onarıp onların o güzel çocuklarını sevindirmek istiyoruz. Çocukları sevindirmek, mutlu etmek güzel bir şey. Projeyi başlatan yetkililere teşekkür ediyorum." İfadelerini kullandı.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.