AKSA İSO 500 listesine girdi

Akkök Holding bünyesinde Yalova’da faaliyet gösteren Aksa Akrilik, bu yıl da İSO 500 listesinde yer aldı.

27 Mayıs 2021 Perşembe 17:43
AKSA İSO 500 listesine girdi

İstanbul Sanayi Odası’nın geleneksel ‘Türkiye'nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu (İSO 500)’ araştırmasının 2020 sonuçları kamuoyuna duyuruldu. Yalova’da faaliyetlerine devam eden Türkiye’nin ve dünyanınsa önde gelen akrilik elyaf üreticilerinden biri olan Aksa Akrilik bu yıl da listede yer alma başarısı gösterdi.
Aksa Akrilik 50’nci sıranın sahibi oldu
Verilen bilgiye göre, şirketlerin 2020 boyunca gerçekleştirdikleri net satış rakamlarına göre sıralanmasıyla hazırlanan listeye Aksa Akrilik de katıldı. Şirket, 2020’de gerçekleştirdiği 4 milyar 158 milyon 855 bin 136 TL değerindeki net satış rakamıyla 50’nci sıraya yerleşip bu yıl da Türkiye’nin en büyük 100 şirketinden biri oldu.
Aksa Akrilik Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdürü Cengiz Taş, 2020’nin zorlu koşullarına rağmen başarılı bir performans ortaya koyduklarını söyledi. Türkiye’ye ve Yalova’ya ekonomik katkı sunmaya devam edeceklerini dile getiren Taş, “Şirketimiz, bir kez daha İSO 500’de ilk 50 şirket arasına girmeyi başararak, bizleri gururlandırdı. Büyük oranda pandemi etkisinde geçen 2020’de de finansal sürdürülebilirliğimizi koruyarak Türkiye’ye ve Yalova’ya ekonomi, ihracat ve istihdamda katkı sunmaya devam ettik. Başarımızda emeği bulunan tüm Aksalıları kutluyorum” dedi.
İSO 500 araştırması, yıllık net satış rakamlarıyla sanayi şirketlerinin büyüklüklerini tespit ederek Türkiye sanayisinin gelişimini mercek altına alma ve geleceğe dönük yol haritasının belirlenmesine katkı sağlama amacıyla önem taşıyor.

Son Güncelleme: 27.05.2021 17:58
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.