Hakkari'de 2 terörist etkisiz hale getirildi

İçişleri Bakanlığı, Hakkari'de 2 teröristin etkisiz hale getirildiğini bildirdi. Yapılan operasyonda silah ve mühimmat ele geçirildi.

05 Temmuz 2021 Pazartesi 10:22
Hakkari'de 2 terörist etkisiz hale getirildi

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Eren-14 Operasyonları kapsamında Hakkari'nin Yüksekova ilçesi Uluyol köyü kırsalında, polis-insansız hava aracı (İHA) ve jandarma-silahlı insansız hava aracı (SİHA) destekli operasyon gerçekleştirildi.

2 teröristin etkisiz hale getirildiği operasyon, jandarma komando, jandarma özel harekat (JÖH) ve polis özel harekat (PÖH) birlikleriyle sürüyor.

Operasyonda silah ve mühimmat ele geçirildi

Valilikten yapılan açıklamaya göre, 2 PKK'lı teröristin etkisiz hale getirildiği operasyonda, hedef bölgesine giren JÖH ve PÖH ekiplerince, PKK'lı iki teröristin cesedi, M-16 piyade tüfeği, bu silaha ait 5 şarjör, 150 fişek ve dürbün, AK-47 kalaşnikof piyade tüfeği, bu silaha ait 5 şarjör ve 120 fişek, savunma tipi 4 el bombası, termal kamera, 2 termal şemsiye ve sırt çantası ele geçirildi.

Bölgede operasyon devam ediyor.

Son Güncelleme: 05.07.2021 16:23
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.