Böbrek hastalarına kritik korona virüs uyarısı

Prof. Dr. Sedat Üstündağ, kronik böbrek hastalarına aşı olmaları çağrısında bulunarak, “Kronik böbrek hastalarının bu virüsle karşılaştıkları zaman kötü sonuçlarla karşılaşma ihtimali daha yüksek” dedi.

17 Ağustos 2021 Salı 17:49
Böbrek hastalarına kritik korona virüs uyarısı

Özellikle kronik böbrek hastalarının korona virüse yakalandıkları zaman hastalığı daha ağır geçirme ve daha kötü sonuçlarla karşılaşma ihtimalinin çok daha yüksek olduğunu açıklayan Trakya Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sedat Üstündağ, başta kronik böbrek hastaları olmak üzere korona virüs aşısı yaptırmanın çok önemli olduğunu söyledi.
Korona virüs salgınından kurtulabilmek için aşılanmanın çok önemli olduğunu ifade eden Üstündağ, “Ancak aşılanmanın toplumda belli bir orana ulaştığı zaman virüsten kurtuluruz” açıklamasında bulundu.
Korona virüs aşılarının dünya genelinde 4 milyarın üzerinde uygulandığının altını çizen Üstündağ, aşıların akut etkileri konusunda bilgi sahibi olduklarını ve aşının son derece güvenli olduğunu ifade etti. Üstündağ, “Aşı olsak dahi maske, mesafe ve hijyen kurallarını asla bırakmamalıyız” çağrısında bulundu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.