Afganistan Cumhurbaşkanı: ""Cumhurbaşkanı olarak vatanı savunmaya devam edeceğim"

Afganistan Cumhurbaşkanı Gani: "Cumhurbaşkanı olarak vatanı savunmaya devam edeceğim"

14 Ağustos 2021 Cumartesi 14:01
Afganistan Cumhurbaşkanı: ""Cumhurbaşkanı olarak vatanı savunmaya devam edeceğim"

Afganistan Cumhurbaşkanı Eşref Gani, ulusa sesleniş konuşmasında, "Cumhurbaşkanı olarak vatanı savunmaya devam edeceğim. Uluslararası müttefiklerimiz ve siyasi liderlerle görüşmelerimiz sürüyor" dedi.
Afganistan Cumhurbaşkanı Eşref Gani, Taliban'ın ülkenin 34 vilayetinin 18'inin merkezinde kontrolü ele geçirmesinin ardından sessizliğini bozdu. Cumhurbaşkanı Gani devlet televizyonunda yayınlanan ulusa sesleniş konuşmasında, "Geleceğinizden endişe ettiğinizi anlıyorum. Cumhurbaşkanınız olarak sizi temin ederim ki istikrarsızlığın yayılmasını, şiddeti ve halkımın yerinden edilmesini önlemeye odaklanacağım. Dayatılan çatışmanın masum insanların ölümüne, 20 yıllık kazanımların kaybına, kamu altyapısının tahrip olmasına ve uzun süreli istikrarsızlığa neden olmasına izin vermemeye çalışacağım" ifadelerini kullandı.
"Cumhurbaşkanı olarak vatanı savunmaya devam edeceğim" diyen Gani, "Siyasi liderler, Afgan halkının çeşitli kesimlerinin temsilcileri ve uluslararası ortaklarımızla hükümet içinde kapsamlı istişareler yaptık. İstişareler devam ediyor ve sonuçlar yakında paylaşılacak" şeklinde konuştu.
Gani, ulusal güvenlik güçlerinin seferber edilmesinin öncelikli olduğunu ve ciddi eylemlerin değerlendirileceğini vurguladı.

Başkent Kabil, Taliban kıskacında
Taliban militanları, ülkenin 34 vilayetin 18'inin merkezinde hakimiyet kurarken, Afgan hükümeti ise 16 vilayetin kontrolünü elinde bulunduruyor. Taliban, başkent Kabil'i kuzey ve güneyden kıskacına alırken ABD medyası, ABD'li yetkililere dayandırdığı haberinde Taliban'ın başkenti 72 saat ile 1 hafta arasındaki bir süre zarfında tamamen kuşatabileceğini belirtti.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.