CHP'li Başarır: "Vefa Salman, Eylül ayında görevine dönecek"

CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, Vefa Salman'a kefil olduğunu belirterek, uzun süredir görevinden uzak tutulan Salman için "Eylül ayında görevine dönecek" dedi.

26 Ağustos 2021 Perşembe 11:07
CHP'li Başarır: "Vefa Salman, Eylül ayında görevine dönecek"

Ali Mahir Başarır, bir açılış için gittiği Yalova’da, bir yolsuzluk soruşturması nedeniyle Yalova Belediye Başkanlığı görevinden alınan ve uzun bir süredir görevine iade edilmeyen Vefa Salman’ı irtibat ofisinde ziyaret etti.

"Yalova'nın iradesi, sayın başkanın makamı gasp edilmiştir"

Başarır, Vefa Salman’ın halen görevine iade edilmemesiyle ilgili şunları söyledi:“Artık ne yaparlarsa yapsınlar, bakın bir kez daha söylüyorum ne yaparlarsa yapsınlar, Sayın Başkan’ın göreve dönüşünü engelleyemeyecekler. Ne kadar haklı olduğumuz ortaya çıkacak. Bu süreçte Sayın Başkan’ın ne kadar namuslu davrandığını ne kadar doğru davrandığını, gerçek hukuksuzluğu ortaya çıkartan kişinin kendi olduğunu tüm Türkiye, eylül ayı içerisinde görecek ve görevine iade edecekler. Uzun bir süredir gasp var, bir hakkın gaspı var. Yalovalının iradesi, Sayın Başkan’ın makamı gasp edilmiştir. Şu anda orada oturan arkadaşımız, yine söylüyorum o makamda oturmamalıdır. Seçilmiş Belediye Başkanı buradadır. Hiçbir suçu yoktur. Kendim kadar, ailem kadar, kendi şerefim, onurum kadar kendisine ve dosyasına Sayın Salman’ın kefilim. Ama Soylu da şu anda belediyeyi yöneten bürokratlarına, il başkanlarına kendisi de kefil olabilsin. Ben zannetmiyorum. Güzel günler bizleri bekliyor. Ben çok yakında seçim de olacağını düşünüyorum ve bu seçimde iyi olanlar, ülkeyi sevenler, cumhuriyeti sevenler yani Millet İttifakı kazanacak, yani biz kazanacağız. Ülkeye huzuru, barışı, kardeşliği, hukuku getireceğiz. İktidar olunca ilk yapacağımız işlerden bir tanesi halk iradesine rağmen önüme geleni bir imzayla görevden alamayacağım.”

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.