CHP Vefa Salman’ın dönüşünü bekliyor

CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman’ın hakkındaki tüm suçlamalardan aklanmasına rağmen görevine iade edilmemesine tepki gösterdi.

27 Ağustos 2021 Cuma 09:46
CHP Vefa Salman’ın dönüşünü bekliyor

CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman’ın hakkındaki tüm suçlamalardan aklanmasına rağmen görevine iade edilmemesine ve 35 belediye personelinin işten atılmasına tepki gösterdi. Torun, “Yapılan bu hukuksuzluktan bilgisi olan AK Parti yönetimini uyarıyoruz. Sakın ola ki, bir belediye işçisinin dahi ekmeğiyle oynamayın” dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman’ın hakkındaki tüm suçlamalardan berat etmesine rağmen görevine iade edildiğini hatırlatarak, kayyum yönetiminin 35 belediye personelinin işten atılması için karar verdiğini söyledi. Torun, yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"İŞÇİ KIYIMINA BAŞLADI"

“Yalova Belediye Başkanımız Sayın Vefa Salman’ı haksız ve hukuksuz bir şekilde görevden alan siyasi iktidar, şimdi de belediyede işçi kıyımına başladı. AK Parti’nin kayyum yönetimi, 35 belediye personelinin işten atılması için karar aldı. Şu an itibarıyla 8 personel, savunmaları dahi alınmadan işten atıldı. Bunların dışında onlarca personelin de istifaya zorlandığı haberlerini alıyoruz.

"AK PARTİ YÖNETİMİNİ UYARIYORUZ"

Yapılan bu hukuksuzluktan bilgisi olan AK Parti yönetimini uyarıyoruz. Bu partizanlıktan, bu kepazelikten vazgeçin. Sakın ola ki, bir belediye işçisinin dahi ekmeğiyle oynamayın. Alın teriyle evini geçindirmeye çalışan işçilerimize insafsızlık, vicdansızlık yapmayın.

"YALOVA HALKI SİZİ SEÇMEDİ"

Belediye Başkanımızı siyasi kararlarla görevden aldınız, tüm suçlamalardan aklanmasına rağmen hala görevine iade etmiyorsunuz. Yalova halkı sizi seçmedi, siz hangi yetkiyle, hangi sıfatla insanların ekmeğiyle oynuyorsunuz. Cumhuriyet Halk Partisi olarak bu işin sonuna kadar takipçisi olacağız. Vatandaşa zulmeden bu yönetimin karşısında, işçilerimizin yanında durmaya devam edeceğiz.”

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.