Yalova satılık konut fiyatında zirvede yer aldı

Türkiye genelinde haziran ayında satılık konut fiyatında Yalova, 2. Sırada yer aldı.

13 Ağustos 2022 Cumartesi 15:08
Yalova satılık konut fiyatında zirvede yer aldı

Emlak platformu Hepsiemlak'ın temmuz ayı verilerinin yer aldığı “Temmuz 2022 Emlak Endeksi” sonuçlarına göre; Türkiye genelinde satılık-kiralık konut fiyatı gelişmeleri şöyle oldu:

Haziran ayında kiralık konut metrekare fiyatı en fazla artış gösteren il olan Kocaeli, temmuz ayında da yüzde 13 oranıyla ilk sırada yer aldı. Yüzde 10 oranıyla Mersin ve İstanbul ikinci sırada yer alırken yüzde 8'lik artışla Adana listeye üçüncü sıradan girdi. Türkiye genelinde 2021 yılının aynı dönemine göre kira oranları karşılaştırıldığında ise kiralık konutlarda yıllık en fazla yükseliş, yüzde 256 oranla Tekirdağ'da oldu. Tekirdağ’ı yüzde 219 ile Kocaeli, yüzde 185 ile Mersin, yüzde 183 ile de Ankara ve Antalya takip etti.

SATILIK KONUTTA YÜZDE 14 İLE İKİNCİ SIRADAYIZ

Satılık konut fiyatında ise geçen ay ile karşılaştırıldığında yüzde 17 fiyat artışı ile Adana ilk sırada yer aldı. Yüzde 14 ile Yalova ikinci sırada yer alırken yüzde 12’lik artış ile Karaman, Zonguldak ve Samsun üçüncü sırayı paylaştı. Satılık konutta yıllık artışlara baktığımızda ise yüzde 236 oranıyla Antalya ilk sırada yer aldı. Antalya, haziran verilerinde de yine en fazla artış gösteren il olmuştu. Yüzde 232 ile Adana ikinci sırada yer alırken Mersin yüzde 222 artış oranıyla üçüncü sırada yer aldı.

Son Güncelleme: 13.08.2022 15:16
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.