Yalova’da hibe çağrısı

Yalova’da atıl durumdaki arazilerde Tarımsal Üretim Ve Tesis Yatırımlarına hibe desteği verilecek

11 Mart 2022 Cuma 11:50
Yalova’da hibe çağrısı

Boş bırakılan, atıl durumda bulunan veya nadasa bırakılan arazilerde, hububat, baklagil ve ayçiçeği, kanola, soya, aspir gibi yağlı tohumlu bitki üretimi yapanlara, kurutma veya işleme tesisi kuranlara bitkisel üretimin geliştirilmesi ve tarımsal hasılanın artırılması amacıyla proje bedelinin yüzde 75'ine kadar hibe desteği sağlanacak

Söz konusu “Tarım arazilerinin kullanımının etkinleştirilmesinin desteklenmesine ilişkin karar” 8 Mart 2022 tarih ve 31772 sayılı Resmi Gazete’de yayımlandı. Karar ile boş bırakılan, atıl durumda olan veya nadasa bırakılan arazilerin ekilmesi hedefleniyor. Kararda boş ve atıl arazilerde hububat, baklagil ve yağlı tohumlu bitkilerin üretimi, işlemeli tarıma uygun olmayan arazilerde ise katma değeri yüksek bitki türlerinin üretime kazandırılması konuları hibe desteği kapsamına alındı.

Hasat sonrası kayıpları azaltmak ve katma değeri artırmak amacıyla birincil üretim sonrası kurutma ve işleme tesisleri kuruluşu, aşılama, çeşit değişimi ve benzeri teknik uygulamalarla bitki türlerinde birim alandan elde edilen verimi artırmaya yönelik uygulamalara proje bedelinin yüzde 75'ine kadar hibe desteği sağlanacak.

Hibe projesi 2022 yılı için uygulanacak. Projenin toplam bütçesinin yüzde 75’i bu program için kullanılacak.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.