Yalova’ya 20 milyon dolarlık yatırım

Karaderili Şirketler Grubu, Yalova’da bulunan Terma City’nin çevre arazisi için 20 milyon dolarlık yatırım yapacaklarını açıkladı.

29 Mart 2021 Pazartesi 11:33
Yalova’ya 20 milyon dolarlık yatırım

Karaderili Şirketler Yönetim Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Karaderili, Yalova’ya Terma City çevre arazisi için 20 milyon dolarlık yatırım yapacaklarının müjdesini verdi. Karaderili, Yalova’ya yatırımlarını durduran iş insanlarına ‘Yatırımı durdurmayın. Şimdi yatırım yapmazsanız ne zaman yapacaksınız?’ diyerek Yalova’ya yatırım yapmaya davet etti. Davete iş insanlarının icabet etmesi için ilk yatırımı kendisini yapacağını açıklayan Karaderili, yatırım miktarı olarak da 20 milyon dolarlık yatırımla başladığını söyledi.

‘Yatırımlarını askıya alan iş adamları asıl bugünlerde çalışmalarına hız vermeli’

Yaptığı yatırımlarla iş insanlarına ön ayak olmak istediğini belirten Karaderili, konuşmasının devamında ise şu ifadeleri kullandı:

"Yalova'nın termal sularının ve turizm kapasitesinin farkına varan Araplar, akın akın bu bölgeye geliyor ancak pansiyonlarda kalıyorlardı. Konfor arayanların kalabileceği bir tesis yoktu. Artık Terma City projesi ile bu açığı kapattık. Yalova'daki tesisimizde hiçbir lüksten kaçınmadık. Müşterilerimizden gelen talepler ne denli doğru bir iş yaptığımızı gösteriyor. Onlar yatırımımıza adeta kılavuz oluyorlar. 5 otelimiz ile ekonominin çarklarının çevrilmesine destek oluyoruz. Türk ekonomisine duyduğumuz güvenle pandemi döneminde de durmadık ve yatırımlarımıza devam ettik. 12 ay hizmet veren Terma City otelimizde 1,5 milyon dolar maliyet ile VIP Lounge'ımızı hizmete soktuk. Termal otellerin de konforlu tatil ve imkanlar sunabileceğini gösteren bir otel inşa ettik ve geliştirdik. Müşterilerden ve çevreden gelen talepler projenin gelişmesi ve şekillenmesi için adeta kılavuz görevi gördü. Özel olarak dizayn edilen, bin metrekarelik başkanlık suiti ve 250 ila 500 metrekarelik büyüklüklere sahip 20 adet kral dairesi bulunuyor. Daha önce 12 olarak planlanan sayı da gelen talepler üzerine 20'ye çıkarıldı. Aynı anda 21 devlet başkanını rahatlıkla ağırlayabilecek durumdayız. İnanıyorum ki Yalova Terma City'nin getirdiği yeniliklerle bölge turizmi ve otellerinin de kalite çizgisi artacak. Yalova bölgesi, gerek termal gerekse yaz turizmi açısından potansiyele sahip. Turistler geldiklerinde sadece otelde kalmıyorlar. Yalova ve yakın illeri de gezmek istiyorlar. Bu durumda Yalova bölgesi ve yakın şehirlerin ekonomisine de katkı sağlıyorlar. Yerli-yabancı turist, Yalova ve yakın şehirlerde yaptıkları alışverişlerle bölge ekonomisine ortalama 20 milyon dolarlık gelir sağlıyor. Direkt Yalova'ya gelen turistlerimiz için İstanbul'u da kapsayacak şekilde paket turlar düzenliyoruz. Sadece Yalova Terma City'deki otelde 1.100 kişiye iş verdik. Türkiye'den kazandığımızı ülkemize yatırıp 1.100 kişiye istihdam oluşturarak ülkemizin büyümesine katkı sağlıyoruz. Bizim tavsiyemiz, yatırımlarını askıya alan iş adamları asıl bugünlerde çalışmalarına hız vermeli. Sağlık turizmi için gelenlerin konaklama ile ilgili sıkıntılarını da ortadan kaldırmayı planlamak amaçlı düşünülen projeyle Terma City Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi, cazip fiyatlı lüks ve konforlu konaklama seçenekleri ve termal suyun gücü ile birleşerek yerli ve yabancı turistler için cazibe merkezi olacak.”

Son Güncelleme: 30.03.2021 15:22
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.