Çınarcık’ta Ebabil Kuşunu İtfaiye Kurtardı

Yalova Çınarcık’ta evin havalandırma boşluğunda mahsur kalan Ebabil Kuşunu itfaiye ekipleri kurtardı.

14 Mayıs 2021 Cuma 16:43
Çınarcık’ta Ebabil Kuşunu İtfaiye Kurtardı

Öğle saatlerinde gelen ihbar üzerine harekete geçen Çınarcık Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekipleri evin havalandırma boşluğunda mahsur kalan nesli tükenmekte olan Ebabil Kuşunu kurtardı.

Hızlı bir şekilde olay yerine giden Çınarcık Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekipleri Ebabil Kuşunu kurtararak, Çınarcık Belediyesi Veteriner Hizmetleri Birimi Sokak Hayvanları ve Rehabilitasyon Merkezi'ne götürdü.

Yapılan araştırmadan sonra ekiplerimiz tarafından bulunan kuşun, Türkiye'de nadir görülen, dünyada da nesli tükenme tehlikesi altında olan Ebabil Kuşu olduğu anlaşıldı.

Çınarcık Belediyesi Veteriner Hekimi Nesrin Fakirullahoğlu tarafından Ebabil Kuşunun kontrolü yapılırken, bir süre Sokak Hayvanları ve Rehabilitasyon Merkezi'nde müşahede altında tutulduktan sonra ekipler tarafından Doğa Koruma Milli Parklar Şube Müdürlüğüne teslim edildiği açıklandı.

Son Güncelleme: 15.05.2021 12:48
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.