Çınarcık’ta tatilciler ortalığı çöplüğe döndürdüler

Yalova’nın Çınarcık İlçesi’nde yaz aylarında nüfusu kat kat artan ilçede tatilcilerin oluşturduğu çöpler tepkilere yol açtı.

22 Temmuz 2023 Cumartesi 11:16
Çınarcık’ta tatilciler ortalığı çöplüğe döndürdüler

Türkiye’de en fazla ilgi gören tatil beldelerinden biri olan Çınarcık’ta belediye ekipleri çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Nüfusun oldukça arttığı ilçede çöplerden oluşan haşerelere karşı da titiz bir çalışma yürütülüyor.

Çınarcık Belediyesi sosyal medya hesaplarından oluşan çöpleri paylaşarak şu ifadelere yer verdi “Maalesef, bazı bireylerin çevreye olan ilgisizliği ve duyarsızlığı, çevresel sorunların artmasına ve doğal güzelliklerin yok olmasına sebep olmaktadır. Çevre kirliliği ve çöplerin etrafa savrulması, Çınarcık’ın doğal güzelliklerini tahrip edip, çevrenin sağlığını tehdit ediyor. Bunun farkında olmadan veya umursamaz bir tavırla çevre temizliğiyle ilgilenmemek, gelecek nesillerin yaşam kalitesini olumsuz etkileyecek bir eylemdir.

Bu tür bir kayıtsızlık, toplumun sorumluluğunu taşıma ve çevresine saygı gösterme konusundaki zayıflığını gösteriyor. Çevreye verilen zararın geri dönüşü olmayan sonuçlar doğurabileceği unutulmamalıdır. Kendi çıkarları uğruna çevreyi kirletmek, çocuklarımıza ve torunlarımıza yaşanılmaz bir dünya bırakmak demektir.

Daha temiz bir Çınarcık için ekiplerimiz her gün ve sürekli olarak çalışmalarını sürdürmektedir. Son günlerde rastladığımız bu çirkin görüntüler bizleri biraz üzmektedir. Rastladığımız görüntüler mavinin ve yeşilin bu kadar yakıştığı Çınarcık’a, hiç yakışmıyor. Hem insanlığımız hem de çevreye olan duyarlılığımız bu kadar kötü olmamalı..

Çınarcık halkı, çevre temizliğine gereken özeni göstermeli, atıklarını düzenli olarak toplamalı, geri dönüşümü teşvik etmeli ve çevre bilinciyle hareket etmelidir” denildi.

Son Güncelleme: 22.07.2023 11:23
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.