Denizlerdeki kirliliğin sebebi belli oldu

Yalova’da Tersaneler Bölgesinde denizde oluşan kirliliğin nedeni ortaya çıktı.

04 Nisan 2021 Pazar 13:05
Denizlerdeki kirliliğin sebebi belli oldu

Yalova’da geçtiğimiz gün denizde oluşan kirlilik nedeniyle bölge halkında tedirginlik oluşturmuştu. Şikayetler üzerine Altınova Belediyesi ve Yalova Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ekipleri harekete geçti. Yapılan incelemeler sonrası kirliliğin Alg Patlaması diye adlandırılan denizdeki su yosununun fazlalaşmasından kaynaklandığı anlaşıldı. Edinilen bilgiler sonucu Altınova Belediye Başkanı Dr. Metin Oral tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Çevre İl Müdürlüğünün denizde yaptığı inceleme sonrası ilk bulgular, ‘alg patlaması’ olarak tabir edilen doğa olayından kaynaklı olduğu belirlendi. Aynı sorunun Bursa sahillerinde de yaşandığı bilgisine ulaştık. Vatandaşlarımızın gönlü rahat olsun ekiplerimiz süreci yakından takip ediyor.”

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.