Hastane inşaatında sona geliniyor

Yalova 400 yataklı Devlet Hastanesi ve 664 kişilik KYK yurdu inşaatlarında son geliniyor.

15 Mart 2021 Pazartesi 11:29
Hastane inşaatında sona geliniyor

Devam eden inşaatlarda incelemelerde bulunan Yalova Milletvekili Meliha Akyol, AK Parti Yalova İl Başkanı Muğlim Bağatar, inşaatın sona geldiğini duyurdular. İl Sağlık Müdürü Dr. Emrah Eray’ın da hazır bulunduğu ziyarette milletvekili Akyol ve İl Başkanı Bağatar inşaattaki son durum hakkında bilgi aldılar.
İncelemelerin ardından açıklamalarda bulunan İl Başkanı Muğlim Bağatar, hastanenin planlanandan önce tamamlanarak 7 ay sonra hizmet verebilecek duruma geleceğini söyledi.

234 milyon liralık yatırımın 105 bin metrekare kapalı alana sahip olduğunu kaydeden Bağatar, “17 tane ameliyathanemiz, 140 tane poliklinik, 215 tane tek kişilik hasta odası var. Burada tabi en önemli unsur hastanemiz oldukça büyük. İnşallah ilimizi çok büyük bir hizmet kazandırıyoruz. Emeği geçenlere de sayın vekillerimize, önceki dönem siyasilerimize, yüklenici firmaya hepsine teşekkürlerimizi sunuyoruz. İlimize hayırlı olsun inşallah. Ayrıca bizden çevre illere gitmek durumunda kalan, özellikle kanser hastalarımızla ilgili inşallah onların problemlerini de çözecek bir yatırım olacak" dedi.

Akyol ve Bağatar ardından yapımı tamamlanan ve bir hafta sonra açılması için hazır duruma getirilen kız öğrenci yurdunda incelemelerde bulundu.

Bağatar, 32 milyonluk yatırımın Yalova Üniversitesi’ndeki öğrencilerin yurt ihtiyacını karşılaması adına önemine değinerek, “Bunun hemen arka tarafında da yine temeli atılmış bin 250 kişilikte kız erkek öğrenci karışık yeni bir yurdun daha inşaatına başlandı. İnşallah önümüzdeki yıllarda buda tamamlanacak. Bu hizmetlerin Yalova’mıza gelmesiyle birlikte inşallah Yalova Üniversitesi’nin de eğitimine öğrenci sayısının artmasına katkıda bulunulması hedefleniyor” diye konuştu.


 

Son Güncelleme: 15.03.2021 16:10
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.