İsrail Mescid-i Aksa'ya baskın düzenledi

İçinde İsrail askerleri ve sivillerin de bulunduğu 126 kişilik bir grup tarafından yapılan baskında, cami ziyarete engellendi.

04 Kasım 2021 Perşembe 14:25
İsrail Mescid-i Aksa'ya baskın düzenledi

Filistin'de bulunan Mescid-i Aksa’ya sabah saatlerinde 126 kişilik bir grup işgalci tarafından İsrail askeri himayesinde baskın yapıldı. Baskın esnasında Mescid-i Aksa’da bulunan ziyaretçiler ve ibadet eden Filistinliler İsrail güçleri tarafından dışarı çıkarıldı. Camiye giriş çıkışlar tutuldu ve ziyaret engellendi. Camide elektrik tadilatı için yapılan çalışmalar, asker tarafından durduruldu. Görgü tanıklarından alınan ifadeye göre kadınlardan oluşan Yahudi bir grup tarafından, İsrail askerleri kontrolü altında cami avlusunda tur düzenlendi ve ayinler yapıldı. Mescidi Aksa sıklıkla İsrail rejiminin baskınlarına ve ibadet engellerine maruz kalmaya devam ediyor.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.