MEB’in yeni Genel Müdürü Yalova’dan

MEB Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü’ne Yalova’dan tanıdık bir isim atandı.

26 Temmuz 2023 Çarşamba 13:21
MEB’in yeni Genel Müdürü Yalova’dan

Yalova’da Milli Eğitim Müdürlüğü başta olmak üzere birçok okulda yöneticilik ve öğretmenlik yapan Cengiz Mete, MEB Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü görevine atandı.

Cengiz Mete KİMDİR?

1974 yılında İstanbul’da doğan Cengiz Mete, ilkokul ve ortaokulu İstanbul’da, lise öğrenimini ise Yalova’da tamamladı. Lise öğreniminin ardından İstanbul Üniversitesi Tarih Bölümü’ne girdi. Üniversite eğitiminin ardından Yeditepe Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde Eğitim Yönetimi ve Denetimi Bölümünde tezli yüksek lisans yaptı. Meslek yaşamına 1995 yılında öğretmen olarak Van’da Hüsrevpaşa İlköğretim Okulu’nda başladı. Daha sonra İstanbul ve Yalova İllerinde öğretmenlik görevini sürdürdü. Öğretmenlik görevlerinden sonra, Yalova Sugören İsmet Koçhan İlköğretim Okulu, Fatih Sultan Mehmet Anadolu Lisesi, Şehit Osman Altınkuyu Anadolu Lisesi ve Termal Yatılı İlköğretim Bölge Okulu’nda yöneticilik (müdür yardımcılığı, müdür başyardımcılığı, müdürlük) görevlerinde bulundu. Öğretmenlik ve eğitim yöneticiliği görevlerinin yanı sıra çeşitli vakıf, dernek, sendika ve spor kulüplerinde; yöneticilik, kuruculuk ve yönetim kurulu üyeliği görevleri yaptı. 2011-2013 yılları arasında Gençlik ve Spor Bakanlığına bağlı Yalova Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, 2013-2014 yılları arasında Tekirdağ Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü görevlerinde bulundu. 26 Haziran 2014’te Yalova İl Milli Eğitim Müdürü olarak görev yapan Cengiz Mete, 22 Mart 2016 tarihinden 10 Aralık 2019 tarihine kadar Gaziantep İl Milli Eğitim müdürü olarak görev yaptı. 2019 - 2021 yılları arasında Ortaöğretim Genel Müdürlüğü, 2021'den bu yana bakanlık müşavirliği görevlerini üstlendi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.