Serkan öğretmen unutulmadı

Yalova’da öğretmenlik yaparken kendisini azarlayan dönemin Valisini protesto etmek için düzenlenen yürüyüş sırasında kalp krizi geçirerek hayatını kaybeden öğretmen Halil Serkan Öz mezarı başında anıldı.

03 Nisan 2021 Cumartesi 13:25
Serkan öğretmen unutulmadı

2015 yılında dönemin Yalova Valisi Selim Cebiroğlu tarafından öğrencilerinin gözü önünde sakal traşı olmadığı ve giyimine önem göstermediği gerekçesiyle azarlanan ve daha sonra bu stresi kaldıramayarak kalp krizi geçirmiş ve hayatını kaybetmiş olan Fen Lisesi öğretmeni 43 yaşındaki Halil Serkan Öz, KESK/Eğitim-Sen Yalova Şubesi üyeleri tarafından Yalova Şehir Mezarlığındaki kabri başında anıldı. Dönemin Valisi Cebiroğlu’nu protesto etmek için düzenlenen ‘Öğretmene Saygı’ yürüyüşü sırasında vefat eden öğretmen Halil Serkan Öz, ölümünün 6. yılında mezarının başında sevdiği şiirler ve kitaplar okunarak anıldı.

Mezar başında kısa bir açıklama yapan Eğitim Sen Yalova Şube Başkanı ve Halil Serkan Öz’ün mesai arkadaşı Özgür Girişen “Çok değerli bir arkadaşımızı 6 yıl önce maalesef kaybettik. Arkadaşımızı hiçbir zaman unutmayacağız. Her yıl burada olmaya devam edeceğiz. Onu hiçbir zaman unutmayacağız” dedi.

Öz’ün ailesi ise mezar taşına Mevlana’nın ‘Ne insanlar gördüm üzerinde elbise yok, ne elbiseler gördüm içinde insan yok’ sözünü yazarak Vali Selim Cebiroğlu’na tepki göstermişti.

Son Güncelleme: 04.04.2021 09:51
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.