Yalova’da Gündüz Hizmet Merkezi Hayata Geçiyor

Yalova Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ve Yalova Belediyesi arasında Engelli Gündüz Hizmet Merkezi protokolü imzalandı.

11 Mart 2022 Cuma 12:12
Yalova’da Gündüz Hizmet Merkezi Hayata Geçiyor

Gündüz Hizmet Merkezinde, engellilerin engel gruplarına, cinsiyetlerine ve yaş gruplarına göre oluşturulmuş etkinlik salonlarında merkezde görevli usta öğreticiler, mesleki personel ve sağlık personelinin refakatinde engelliler için tarımsal rehabilitasyon, iş uğraşı atölyeleri, beceri atölyesi, müzik atölyesi, resim atölyesi çalışmaları ile sportif faaliyetler, tiyatro, müzik, halk oyunları, drama, ebru ve benzeri aktiviteler gerçekleştirilmesinin planlandığı açıklandı.

Gündüz Hizmet Merkezi projesinin engelli bireylerin ihtiyaçlarının karşılanması ve ailelerinin rahatlatılması hususlarında önemli bir işlev üstleneceği belirtildi.

Proje kapsamında engelli bireylerin toplumsal yaşama katılımlarını ve bağımsız yaşama becerilerinin artırılmasını desteklemek ve engelli bireye sahip ailelere gündelik yaşamda engelli bireyi dışındaki diğer meşguliyetlerine zaman ayırabilmesi hedefleniyor.

Proje kapsamında Yalova Belediyesi tarafından tahsis edilen 1335 m2 alan üzerinde açılacak olan Gündüz Hizmet Merkezi, bakım ve rehabilitasyon ile eğitim hizmetleri sunacak bir kuruluş olacağı duyuruldu.

Yalova Valisi Muammer Erol, başkanlığında, Yalova Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ve Yalova Belediyesi arasında Engelli Gündüz Hizmet Merkezi protokolü imzalandı.

Valilik makamında gerçekleştirilen yer tahsisi imza törenine, Vali Muammer Erol, Yalova Belediye Başkan V. Mustafa Tutuk, AK Parti İl Başkanı Muğlim Bağatar ile Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Arif Laçin katıldılar.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.