Yalova’da Müslümanlığı seçti

Almanya vatandaşı Udo Jaeger , Yalova İl Müftülüğü’nde düzenlenen törende Kelime-i Şehadet getirerek Müslüman oldu.

22 Temmuz 2023 Cumartesi 12:13
Yalova’da Müslümanlığı seçti

Müslüman olmak istediğini belirterek Yalova İl Müftülüğüne başvuran Almanya vatandaşı Udo Jaeger için "İhtida Merasimi" düzenlendi.
Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan merasimde konuşan İl Müftüsü İlyas Yılmaztürk, İslam Dini hakkında bilgiler vererek, kendisine Müslümanlığı en güzel şekilde yaşaması temennisinde bulundu.
Yılmaztürk bu merasimlerde Müslümanlığı kendi hür iradesiyle tercih eden kardeşlerimizin Müslüman olduklarına dair ikrarlarını yazılı belge ile onaylayıp verdiklerini ifade etti.
Merasim, Jaeger’ın Kelime-i Şehadeti getirmesi ve yapılan dua ile sona erdi. Müslüman olduktan sonra "İsmail" ismini alan Jaeger’ı tebrik eden İl Müftüsü Yılmaztürk, Diyanet İşleri Başkanlığı yayınlarından kendisine Kur'an-ı Kerim Meali ile İslam dinine dair çeşitli kitaplar hediye etti.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.