Çiftlikköylülere 'Maviden Yeşile' projesini tanıttılar

Çiftlikköy Belediyesi’nin yürüttüğü ‘Maviden Yeşile Sürdürülebilir Bir Geleceğe’ Projesi kapsamında evsel atıkların hanelerden ve esnaflardan toplanmasına yönelik atık kutuları dağıtılmaya başlandı.

23 Ağustos 2021 Pazartesi 12:45
Çiftlikköylülere 'Maviden Yeşile' projesini tanıttılar

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Türkiye Belediye Birliği’nin birlikte düzenlediği ödül töreninde ilk 29 belediye arasına girerek Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’dan ödül alan ve 500.000 TL değerinde hibe kazanan proje, adım adım ilerliyor.

Çiftlikköy sahilinden toplanan yosunlarla, evlerden ve esnaflardan toplanan evsel atıkların geri dönüştürülerek kompost elde edilmesine ve bu kompostun park, bahçe ve yeşil alanlarda yeniden değerlendirilmesine dayanan projenin ilk aşaması olarak Modüler Yosun Temizleme Makinası aracılığıyla ilçe sahilinden yosunlar toplanmaya başlamıştı.

Projenin bir diğer aşaması olan evsel atıkların toplanmasına yönelik olarak çalışma yapan Çiftlikköy Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri, esnaflar ve muhtarlıklar başta olmak üzere ilçe genelinde 85 atık kutusunun dağıtımını gerçekleştirdi. Atık ekmek kutusu, atık yumurta kutusu ve atık çay posası kutuları olmak üzere üç farklı atık tipinin toplanması amacıyla üretilen kutular, belirli periyotlarla alınarak içlerindeki atıklar kompost makinesinde işlenecek. Böylece elde edilecek kompost ürünü, park ve bahçelerde değerlendirilmeye hazır hale getirilecek.

 Projenin adım adım ilerlediğini ifade eden Çiftlikköy Belediye Başkanı Ali Murat Silpagar, “Sahilimizden her yıl çıkan 4000 Ton yosunun önemli bir kısmını ve evsel atıkları kullanacağımız projemiz hızla devam ediyor. Bu örnek proje ile ilçemizde halkımızın da katkılarıyla sahillerimiz yosunlardan temizlenmiş olacağı gibi, yumurta kabukları, ekmek ve çay artıklarını da kompost yapımı için en güzel şekilde değerlendirmiş olacağız. Park ve bahçelerimizin verimli toprak ihtiyacını elde edeceğimiz kompost ile karşılamış olacağız. İlçemizin faydasına olacak bu önemli proje için halkımızın da ciddi katkılarını bekliyoruz” diye konuştu.

Son Güncelleme: 23.08.2021 17:39
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.