Hayvan sahipleri için duyuru

Çınarcık Belediyesi, yasaklı ırka sahip hayvan besleyenler için son kayıt tarihini duyurdu.

17 Aralık 2021 Cuma 10:15
Hayvan sahipleri için duyuru

Çınarcık Belediyesi, resmi sitesinden yaptığı açıklamada;

"Tarım ve Orman Bakanlığınca ilgili kurum ve kuruluşların temsilcilerinden oluşturulan komisyon tarafından yasak köpek ırkı hayvan sahipleri Tarım ve Orman İl/İlçe Müdürlüklerine kayıt yaptırmaları gerekmektedir.

Tarım ve Orman Bakanlığınca ilgili kurum ve kuruluşların temsilcilerinden oluşturulan komisyon tarafından Dogo Argentino, Fila Brasilerio, Japanese Tosa, American Staffordshire Terrier, American Pitbull Terrier ve American Bully ırkı köpekler "Tehlike Arz Eden Hayvanlar" olarak belirlenmiştir.

Dogo Argentino, Fila Brasilerio, Japanese Tosa, American Staffordshire Terrier, American Pitbull Terrier ve American Bully ırkı köpekleri elinde bulunduran hayvan sahipleri 14.01.2022 tarihine kadar hayvanlarını kısırlaştıran ve buna dair belgeyle birlikte Tarım ve Orman İl/İlçe Müdürlüklerine başvurarak veri tabanına kayıt ettirmeleri gerekmektedir." ifadelerine yer verdi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.