Konserlerden sonra Yalova’da vakalar arttı!

Yalova’nın düşman işgalinden kurtuluşunun 100. Yıldönümü nedeni ile düzenlenen konserlerin ardından şehirde vakaların hızla artması tepkilere neden oldu.

24 Temmuz 2021 Cumartesi 11:34
Konserlerden sonra Yalova’da vakalar arttı!

Yalova Belediyesi tarafından düzenlenen ve hiçbir tedbirinin alınmadığı konserlerde oluşan hınca, hınç görüntüler Yalovalıların tepkisine neden olmuştu. Sosyal medya hesabından konserlerin durdurulmasını isteyen birçok Yalovalılar, artan vakaların ardından duruma büyük tepki gösterdiler.

Bir yandan Yalova Belediyesi halkı konser alanına davet ederken, diğer yandan Sağlık bakanlığı ve Yalova İl Sağlık Müdürlüğü halkı maske ve mesafe konusunda sürekli uyarıyor.

Yalova Belediyesi son düzenlenen konserlerden sonra pandemi yokmuş gibi kalabalık bir konser fotoğrafını paylaşarak “Bu ne güzellik YALOVAAAAA Sevilen sanatçı Tuğçe Kandemir birbirinden güzel şarkılarını 100. yılımıza özel seslendiriyor” ifadelerini kullanarak salgınla adeta dalga geçti.

Konuya son olarak tepki gösteren İYİ Parti İl Başkanı Erol Tatar, ”Ya bu etkinlikleri iptal edin ya da insanları aşı olmaya teşvik için alanlara sadece aşı olanları alın” dedi.

Sağlık Bakanı’nın bu durumu görerek yasaklaması gerektiğini vurgulayan Başkan Tatar “Güzel Yalova'mızın düşman işgalinden kurtuluşunu 100 yılını kutluyoruz. Yalova Belediyesi bu önemli günü anmak adına, bir seri konser düzenliyor. Bayağı halkın ilgisini çeken bu konserlerde, maalesef ne maske, ne mesafe, nede hijyen kuralına uyuluyor. Bu gün için hızla artmaya devam eden korona hastalığına resmen davetiye çıkarıyoruz, Buradan Yalova Belediye Başkan Vekili Mustafa Tutuk'a, Yalova Valisi Muammer Erol'a ve il pandemi kuruluna seslenmek istiyorum. Bu konserleri ya erteleyin, ya da aşı olunmasını teşvik etmek amacıyla aşılarını yaptıran gençleri bu konserlere alın. Çünkü duyumlarımız o ki Yalova'mızda da an itibarıyla Covid-19 salgını hızla yayılıyor. Oran olaraktan yüksek vaka sayısına sahip iller arasında bulunmaktayız. Sayın yetkililer, sizleri uyarıyoruz bu konserlerin devamı ile hastalığın yayılmasının müsebbipler sizler olacaksınız. Gelin bu yanlıştan dönün, dönmüyorsanız da sadece aşılı insanları konserlere alın. Yalova İYİ Parti olarak sizleri uyarıyoruz. Bunun bedellerini yine halk canı ile ödeyecek. Esnafın kepenkleri inecek. Konser yaparak halktan oy alınmaz. Alanlara topladığınız insanlar mezardan çıkarak sizlere oy vermez. İlimiz yüksek riskli yerleşim yerleri arasında. Türkiye’nin nüfusu en az iller arasında olan Yalova’da aşılama istenilen seviyede değil, Sokaklar, sahiller maskesiz ve mesafesiz insanlarla dolu. Otorite gevşemiş. Kontrolleri bırakmış” dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.