Sebze ve meyveye künye denetimi yapıldı

Yalova Belediyesi Hal Müdürlüğüne bağlı Zabıta ekipleri, perakende sebze ve meyve satışı yapan marketlere ürün künyesi denetimi gerçekleştirdi.

22 Aralık 2021 Çarşamba 15:50
Sebze ve meyveye künye denetimi yapıldı

Yapılan denetimler hakkında bilgi veren yetkililer, “Perakende sebze ve meyve satışı yapan marketlere, yönetmeliğin 47. maddesine göre satışa sunulan sebze ve meyvelerin sisteme bildirilmesi, ayrıca yönetmeliğin 42. Maddesine göre malın üretim yerini, cinsini, miktarını, hangi üretici/işletmeye ait olduğunu, varsa sertifika bilgilerinin bulunduğu herkes tarafından kolayca görülebilecek şekilde satış alanında bulundurulması gerekilen künye belgelerinin kontrolü yapıldı. Yapmış olduğumuz denetimlere rutin olarak devam edilecek olup ürün künyesi bulundurmayan marketlere uyarılarımızı yaptık” dediler.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.