Vefa Salman'dan Ahilik Haftası ziyaretleri

Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman, Ahilik haftası dolayısıyla Yalova'daki oda ve kooperatifleri ziyaret ederek hediyeler verdi.

15 Eylül 2021 Çarşamba 14:46
Vefa Salman'dan Ahilik Haftası ziyaretleri

Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman, 13-19 Eylül tarihleri arasında kutlanan Ahilik Kültürü Haftası ve Esnaf Bayramı nedeniyle kentteki esnaf oda ve kooperatiflerini ziyaret etti. Beraberindeki meclis üyeleriyle birlikte ilk olarak Yalova Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği’ni ziyaret eden Başkan Salman, Birlik Başkanı Hüseyin Çetin’e özel olarak yaptırılan Ahi Evran-ı Veli heykeli hediye etti.

Kendisinin de bir esnaf çocuğu olduğunu hatırlatan Salman, “Anadolu’daki esnafların piri, tasavvuf alimi, filozof, şair ve Türkmen lideri Ahi Evran-ı Veli’nin en önemli öğretisi ‘Elini, dilini, belini bağlı; kapını, gönlünü, sofranı açık tut’ sözüdür. Bir esnaf çocuğu olarak güzel Anadolu’muzda bu kültürün yüzyıllardır yaşatıldığını görmek beni mutlu ediyor” dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.