Vefa Salman için hapis istemi!

Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman ve 4 personel hakkında hapis cezası talebiyle dava açıldı.

01 Ekim 2021 Cuma 14:23
Vefa Salman için hapis istemi!

Yalova 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde kabul edilen davada 'resmî belgede sahtecilik' ve 'görevi kötüye kullanma' suçlamalarından Vefa Salman ve 4 belediye personeli hakim karşısına çıkacak. Yalova Cumhuriyet Başsavcılığı ihbar üzerine Salman ve dönemin Başkan Yardımcısı Hamit Kutlu, personeller İ.H.K, T.B ile M.S ile ilgili iddianame hazırlandı. 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanacak Vefa Salman ve 4 belediye personeli hakkında görevi kötüye kullanma suçundan 6 aydan 2 yıla, resmî belgede sahtecilik suçundan 3 yıldan 8 yıla kadar hapis cezası istendi. İddianamede, Seyrantepe Mahallesinde bir taziye evinin usulsüz şekilde ihale edilerek yapıldığı ileri sürüldü. Savcılık, iddianamede, 8 Şubat 2019 tarihinde 165 bin liraya ihale edilen taziye evinin ihaleden önceki tarih olan 19 Ocak 2019 açıldığının fotoğraflarla tespit edildiğini bildirdi.
Taziye evinin daha önce yapıldığına yönelik şahitlerin de bulunduğu iddianamede, taziye evi yapımını gerçekleştiren firma sahibi F..Ç'nin de dosyasının davadan ayrıldığı kaydedildi. Öte yandan Salman’ın Yalova Belediyesi’ndeki yolsuzluk soruşturması kapsamında bir başka davada da yargılanmasına devam ediliyor.

Son Güncelleme: 01.10.2021 14:58
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.