Yalova Aronyası için toplantı yapıldı

Yalova İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Aronya üreticileriyle "Yalova Aronyası Coğrafi İşaret ve Organik Tarım ile Pazarlama Stratejisi" toplantısı düzenledi.

15 Eylül 2021 Çarşamba 15:13
Yalova Aronyası için toplantı yapıldı

İl Müdürlüğünde düzenlenen toplantıda Organik Tarım konulu Aronya sunumunun ardından İl Müdürü Suat Parıldar geçtiğimiz Haziran ayında Türk Patent Enstitüsü tarafından “YALOVA ARONYASI” adıyla tescili yapılan Aronya’nın geldiği noktayla ilgili bilgiler verdikten sonra Yalova Aronyası’nın coğrafi işaretli olarak daha rahat pazar bulabileceğini ifade etti.
Atatürk Bahçe Kültürleri Merkez Araştırma Enstitüsü Müdürü Yılmaz Boz’da yaptığı konuşmada Yalova Aronyası’nın daha uzun muhafaza edilmesi ve kurutma yöntemleri,yle ilgili Enstitü olarak her türlü desteği vereceklerini ifade etti.
İl Müdürlüğündeki toplantının ardından Aronya Üreticileri Yılmaz Boz ve Suat Parıldarrefakatinde araştırma Enstitüsünde bulunan kurutma tesisi ile soğuk hava depolarını ziyaret ettiler ve bilgiler aldılar.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.