Yalova'da fotokapanlara 'tatlı görüntüler' yakalandı

Birçok vahşi hayvana ev sahipliği yapan Yalova ormanlarındaki yaban hayatı fotokapanlara yansıdı.

08 Eylül 2021 Çarşamba 12:03
Yalova'da fotokapanlara 'tatlı görüntüler' yakalandı

Birçok vahşi hayvana ev sahipliği yapan Yalova ormanlarındaki yaban hayatı fotokapanlara yansıdı. Doğa Koruma ve Millî Parklar Yalova Şube Müdürlüğü tarafından konulan kameralar vahşi hayvanları anbean görüntüledi.
Bölgeye kurduğu 28 ayrı fotokapanla tür tespiti yapıp ormandaki biyolojik çeşitliliği takip eden ekipler, gece ve gündüz alınan görüntülerle yaban hayatını kontrol ediyor. Kent ormanlarındaki hayvanların ihtiyaçlarını belirleyip onları hayata geçiren ekipler, tür çeşitliliğini ve sayılarını da fotokapanlar sayesinde takip edebiliyor. Son olarak bölgeye kurulan fotokapanlara takılan görüntülerde, gecenin karanlığında gezen anne ayı ve yavruları ile domuz sürücü ve çakallar fotokapanlar tarafından görüntülendi.
Havaların aşırı ısınmasıyla su bulmakta zorlanan çakallar için bölgeye su yalağı koyan ekipler, yalak karşısına monte ettikleri fotokapan sayesinde çakalları görüntülemeyi başardı. Susayan bir çakalın yalaktan kana kana su içmesi kameraya anbean yansıdı. Ormanlık alanda ilerlemeye çalışan bir kaplumbağanın fotokapana yansıyan sevimli görüntüsü de dikkat çekti.
Doğa Koruma ve Millî Parklar Yalova Şube Müdürü Nevzat Alğan, fotokapanlar sayesinde boz ayı, yaban domuzu ve yaban kedisi gibi türleri tespit edip takibini yaptıklarını belirterek, "Maksadımız hayvanları doğal ortamlarına müdahale etmeden koruyabilmek. Üremelerine doğal ortamda bir engel varsa o maniyi ortadan kaldırarak hayvan neslini artırmak" diye konuştu.

 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.