Yalova Devlet Hastanesi'nde Yapay Destek Cihazı ilk kez kullanıldı

Extracorporeal Membrane Oxygenation (ECMO), Türkçe adı ile Yapay Destek Cihazı Yalovalı hastalara hizmet vermeye başladı.

03 Eylül 2021 Cuma 10:17
Yalova Devlet Hastanesi'nde Yapay Destek Cihazı ilk kez kullanıldı

Özellikle pandemi döneminde daha da fazla ihtiyaç duyulan cihaz sayesinde artık hastaların başka illerdeki hastanelere sevk edilmesine gerek duyulmayacak. Cihazla ilgili olarak Yalova Devlet Hastanesi’nden yapılan açıklamada, şu ifadeler kullanıldı:

ECMO cihazı yapay kalp- akciğer destek makinesidir. Belirli bir hastalık nedeniyle akciğerleri ya da kalbi geçici süre çalışamayan, işlevsiz hale gelen hastaların hayatta kalmasına yardımcı olur. Kan özel borular (kanül ve set) yardımıyla hastanın vücudundan alınır, makinede oksijenlenip istenilen basınçla ana damardan tekrar vücuda verilir. Covıd19 virüsü akciğerleri ve kalbi tutmakta ve işlevsiz hale getirmektedir. Covıd19 hastaları için İlimizde ilk kez bir hastaya ECMO işlemi uygulanmıştır.”

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.