Yalova Üniversitesi'nde öğrenci sayısı azalırken personel sayısı 249 artıyor

Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Suat Cebeci, 2017-2018 akademik yılında 16 bin 538 olan öğrenci sayısının, 2020-2021 döneminde 15 bin 488’e düştüğünü söyledi.

13 Ağustos 2021 Cuma 10:46
Yalova Üniversitesi'nde öğrenci sayısı azalırken personel sayısı 249 artıyor

Yalova Üniversitesi Rektörü Suat Cebeci, basın mensuplarıyla bir araya gelirken açılış konuşmasının ardından ''Seyreltilmiş Eğitim Modeli'' başlıklı sunumla programa devam etti.

Tüm dünyayı etkileyen COVID-19 salgını ile mücadele kapsamında bir buçuk yıldır uzaktan eğitim ile devam eden eğitim-öğretim faaliyetlerinin 2021-2022 Eğitim-Öğretim Yılı itibariyle “Seyreltilmiş Eğitim Modeli” ile yürütüleceğini söyleyen Cebeci, üniversite genelinde alınacak tedbirler ile yeni dönemde öğrencilere yüz yüze ancak seyreltilmiş sınıflarda eğitim vereceklerini belirtti.

Yalova İl Sağlık Müdürlüğü ile aşılama konusunda koordineli çalıştıklarını ifade eden Prof. Dr. Cebeci, “Yalova Üniversitesi sosyal mesafeli eğitim ile Kovid-19’a teslim olmayacak. Eğitim ve öğretim faaliyetlerine başladığımızda aşı olmayan personel ve öğrencilerimizin aşı süreçlerinin tamamlanması için kampanyalar düzenleyeceğiz” diye konuştu.

2020-2021 Eğitim-Öğretim Yılı sonunda mezun olmaya hak kazanan öğrenciler için 20 Ağustos tarihinde Öğrenci Yaşam Merkezi’nde mezuniyet töreni düzenleyeceklerini belirten Cebeci, Kovid-19 vakalarının seyrine göre eğitim-öğretim faaliyetlerine başlayacağı ilk 4 günde Yalovalı esnafın da stant açacağı öğrenci şenliği düzenlemek istediklerini kaydetti.

“ÖZEL YATIRIMCI BEKLİYORUZ”

Yalova’nın Termal ilçesinde yapılması planlanan Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi’nin kuruluş sürecinin pandemi nedeniyle gerçekleşemediğini belirten Cebeci, yabancı ve özel yatırımcıların salgın nedeniyle yatırım kararlarını askıya aldıklarını belirtti. Öte yandan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Yalova Üniversitesi’ne tahsis edilmiş Etibank arazisinde tasarlanan proje için yine salgın gündemi nedeniyle yatırımcı bulamadığını ifade eden Cebeci, yabancı ortaklı bir şirket ile görüşmelerinin sürdüğünü söyledi. Çiftlikköy Belediyesi’nin Etibank arazisine marina yapma talebinde olduğunu da belirten Cebeci, geçtiğimiz günlerde Etibank arazisinin tahsis süresinin dolduğunu söyleyerek, il protokolünün katılımıyla gerçekleşen bir toplantı sonrasında yeni tahsis talebinde bulunduklarını ifade etti.

TIP FAKÜLTESİ ÖĞRENCİ ALIYOR

Yalova Üniversitesi Tıp Fakültesi’nin bu sene öğrenci kabul edeceğini belirten Prof. Dr. Cebeci, şöyle konuştu:

“Milletvekillerimizin desteği ile Tıp Fakültemizin açılmasını sağladık. Hedefimiz Şehrimizde yeni yapılan 400 yataklı Yalova Devlet Hastanesi’nin, eğitim ve araştırma hastanesi olması. Tıp Fakültesine bu sene öğrenci alacağız ancak altyapımız yeni kurulduğu için öğrencilerimiz eğitimlerinin ilk 3 yılını Uludağ Üniversitesi’nde, sonrasındaki yıllarını ise ilimizde tamamlayacaklar” diye konuştu.

Bu girişimlerin yanı sıra Yalova Üniversitesi’nin Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın desteği ile stadyum ve spor alanları da inşa edeceğini belirten Prof. Dr. Suat Cebeci, bu alanların Spor Bilimleri Fakültesi ile Gençlik Spor İl Müdürlüğü’nün ortak kullanımına açılacağını ifade etti.

Yeni Gelişmeler Yolda

Rektör Prof. Dr. Suat Cebeci, Yalova Üniversitesi’nde meydana gelen kurumsal gelişimler hakkında açıklamalara yer vererek sözlerine devam etti. Öğrenci sayılarındaki gelişmeler hakkında bilgilendirmede bulunan Rektör Cebeci, 2017-2018 Eğitim-Öğretim Yılı’nda 16 bin 538 olan öğrenci sayısının, 2020-2021 Eğitim-Öğretim Yılı itibariyle 15 bin 488 olduğunu ifade etti. Personel sayılarına ilişkin verileri de paylaşan Cebeci, 2018 yılı mart ayında 704 olan toplam personel sayısının, 2021 yılının Temmuz ayı itibariyle 953’e yükseldiğinin altını çizdi.

2018 pandemi nedeniyle bir buçuk senedir devam eden uzaktan eğitim verilerini katılımcılarla paylaşan Rektör Suat Cebeci, Yalova Üniversitesi bünyesinde kurulan İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi, Spor Bilimleri Fakültesi ve Tıp Fakültesi ile ilgili de bilgilendirmede bulundu. Hayata geçirilen diğer çalışmalar hakkında da açıklamalarda bulunan Prof. Dr. Suat Cebeci, “2018 yılından itibaren 22 yeni bölüm açıldı, istihdam garantili Altınova Meslek Yüksekokulu, Teknoloji Geliştirme Merkezi (TEKNOPARK) ve Öğrenci Yaşam Merkezi kuruldu, kampüs düzenlemesi ve yeni giriş kapısı tamamlandı, yerli ve uluslararası öğrenci sayıları arttırıldı, yurt dışında 144 üniversite, yurt içinde ise 58 kurum ve kuruluş ile iş birliği gerçekleştirildi” diye konuştu.

Rektör Cebeci, hâlihazırda Yalova Üniversitesi Merkez Yerleşkesi içerisinde Merkezi Derslik Binasının ve Cami Binasının yapımına devam edildiğini de belirterek sözlerini noktaladı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.