Yalova Valisi Erol'dan 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü mesajı

Yalova Valisi Muammer Erol, "10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü" dolayısıyla mesaj yayımladı.

09 Aralık 2021 Perşembe 17:11
Yalova Valisi Erol'dan 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü mesajı

Erol, mesajında, İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’nin 10 Aralık 1948'de Birleşmiş Milletler Genel Kurulu tarafından kabul edilişinin 73. yıl dönümü münasebetiyle vatandaşların ve tüm dünyanın İnsan Hakları Günü'nü tebrik etti.

Beyannamenin, tüm insanların hiçbir ayrım gözetilmeksizin yalnızca insan olarak var olmalarından dolayı eşit, özgür ve onurlu yaşama hakkına sahip olmasını garanti altına aldığını aktaran Erol, "Buna göre, herkes cinsiyet, ırk, renk, din, dil, yaş, tabiyet, düşünce farkı, ulusal veya toplumsal köken, zenginlik gibi fark olmaksızın kanun karşısında eşit olarak kabul edilmiştir. Bu manada yaratılmışların en şereflisi olan insana, saygı göstermenin, insan onurunu korumanın, onun yaratılıştan gelen haklarının kullanılmasını temin etmenin, tarihin ve medeniyetin de mirası olan en ulvi değerlerimizdir." ifadelerine yer verdi.

Vali Erol, 6 Nisan 1949'da Türkiye tarafından onaylanan ve dünya devletleri tarafından ortak değerler olarak kabul edilen İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi çerçevesinde demokrasinin tüm kurum ve kurallarıyla yerleşmesi için kapsamlı reformlar gerçekleştirildiğini hatırlattı.

Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu ile Kamu Denetçiliği Kurumunun tesisi, Anayasa Mahkemesine bireysel başvuru hakkının getirilmesi, vatandaşların temel hak ve hürriyetlerini kısıtlayan pek çok yasağın kaldırılmasının son dönemde hayata geçirilen en önemli reformlar olduğuna dikkati çeken Erol, şunları kaydetti:

"İnsan hakları ve temel özgürlükler alanında ilimiz genelinde insanımızın hak ettiği değere ulaşabilmesi, tüm hak ve hürriyetlerden tam manasıyla istifade edebilmesini amaç edinen sivil toplum kuruluşlarının yaptıkları çalışmalar da bizler için önem arz etmektedir. Ayrıca toplumda ve kamu görevlilerinde insan hakları bilincini geliştirmek, insan haklarını korumak, ihlal iddialarını incelemek ve araştırmak, insan hak ve özgürlüklerinin kullanılmasının önündeki engeller ile hak ihlallerine yol açan sosyal, siyasi, hukuki ve idari nedenleri incelemek, araştırmak ve bunların çözümüne ilişkin önerilerde bulunmak üzere Valiliğimiz bünyesinde yer alan 'İl İnsan Hakları Kurulu' faaliyetlerine devam etmektedir. Bu vesileyle, İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi'nin kabulünün 73. yıl dönümünde insan hakları konusunda toplumsal bilincin ve farkındalığın artmasını diler, hak ve özgürlüklerin gözetildiği, ayrımcılığın ve insan hakları ihlallerinin olmadığı, sevgi ve saygının hakim olduğu bir dünya dileğiyle tüm vatandaşlarımızın ve tüm dünya milletlerinin 10 Aralık İnsan Hakları Günü'nü kutluyorum."

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.