Yalova’da “Aydınlık Yarınlara” yarışması

Yalova'da Hayrat Vakfı ve Uluslararası Eğitimciler Derneği (ULUED) tarafından “Aydınlık Yarınlara” ödüllü online kitap okuma yarışması düzenleniyor.

11 Mart 2022 Cuma 11:56
Yalova’da “Aydınlık Yarınlara” yarışması

Yarışmaya İlkokul, ortaokul ve lise öğrencileri başvurabilecek.

Hayrat Vakfı ve Uluslararası Eğitimciler Derneği (ULUED) tarafından Yalova'da "Aydınlık Yarınlara" isimli online kitap okuma yarışması düzenlenecek.

"Aydınlık Yarınlara" isimli online kitap okuma yarışmasının başvuruları 20 Mart 2022 tarihine kadar yapılabilecek. İlkokul, ortaokul ve lise öğrencilerinin başvurabileceği yarışma 27 Mart 2022 tarihinde online yapılacak.

İlkokul öğrencileri, 'Benim Kılavuzum Kur'an', ortaokul öğrencileri 'Harika Hikayeler', lise öğrencileri ise 'Delilleriyle İman Esasları' isimli kitaptan yarışmaya katılacak.

TOPLAMDA 285 KİŞİYE ÇEŞİTLİ ÖDÜLLER VERİLECEK

Her kademenin birincilerine yarım altın ve isme özel hediye, her kademenin ikincilerine çeyrek altın ve isme özel hediye, her kademenin üçüncülerine gram altın ve isme özel hediye, dördüncülerine 500 TL ve isme özel hediye, beşincilere ise 500 TL ve isme özel hediye verilecek. 220 öğrenciye çekilişle isme özel hediye seti ve kitap seti verilecek. Yarışmada ayrıca danışman ödülleri verilecek. Çekiliş ile 10 kişiye 500 TL, 20 kişiye 250 TL değerinde alışveriş çeki, 20 kişiye isme özel hediye seti verilecek

YARIŞMANIN AMACI; OKUYAN, ARAŞTIRAN NESİLLER YETİŞMESİ

Hayrat Vakfı tarafından yapılan yazılı açıklamada, "Yarışmanın amacı, okuyan, araştıran, düşünen, tahlil ve analiz yapabilen, öğrendiklerini hayata geçiren nesillerin yetişmesine katkı sağlamaktır. Öğrencilerde okuma alışkanlığının daha üst seviyelere çıkarılmasına, kelime hazinesinin zenginleştirilmesine, toplumda okuma kültürünün yerleştirilmesine, kitap sevgisinin artırılmasına zemin hazırlamaktır. Ayrıca, kültür ve medeniyetimizin gençlerimize tanıtılmasına, milli tarih şuurunun kazandırılmasına, güzel ahlakın yaygınlaştırılmasına, güvenilir kitaplarla destek olmaktır. Bu kapsamda Milli Eğitim Bakanlığı onaylı yarışma duyuru yazısı ilimiz ve 5 ilçemizdeki tüm öğrencilerin yararlanması için Valilik oluruyla birlikte Milli Eğitim Müdürlüğümüzce bütün okullarımıza gönderildi. Tüm okullarımızda yapılacak yarışma için her kademedeki öğrenci seviyesine uygun kitaplar belirlenmiştir."

BAŞVURU ADRESİ

Okuyan herkesin bir kazanım elde edeceği, kaybedenin olmayacağı bu yarışmaya başvurular 20 Mart 2022 tarihine kadar http://aydinlikyarinlara.com adresinden yapılmaktadır. Ayrıca yarışma ile ilgili detaylı bilgelere http://aydinlikyarinlara.com adresinden ulaşabilirsiniz" denildi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.