Yalovalılar Safran Dere Islahını bekliyor

Yalova şehir merkezinden geçen ve yıllardır ıslahı yapılamayan Safran Dere Islahının yapılmayışı nedeni ile vatandaşlar duruma tepki gösteriyorlar.

12 Eylül 2021 Pazar 13:00
Yalovalılar Safran Dere Islahını bekliyor

Safran Dere Islahının biran önce çözülmesi için sosyal medyada bir araya gelerek grup açan vatandaşlar, burada yetkililere seslerini duyurmaya çalışıyorlar.

Dere ıslahı olmadığı için bölgede inşaat ruhsatı verilemediğini belirten Süleyman Atila adlı vatandaş, bu sorunun Yalova’ya yakışmadığını söyledi. Yetkililere seslerini duyurmaya çalıştıklarını ifade eden Atilla “Safran dere ıslahı sorunu Yalovamızın ayıbıdır 40 yıldır imarlı arsa vergisi alınan bölgenin dere ıslahını yapmamak ve dere ıslahı olmadığından inşaat ruhsatı vermeyip halkı çaresiz bir döngünün içinde bırakmaya hiç kimsenin hakki yoktur.

Her defasında yeşil doğayı sevdiğinden bahseden yetkililerden bu çirkinliğe biran önce son vermesini bekliyorum. Bu korunaksız derenin şehrin göbeğinde oluşu çocuk parkının yanında oluşu ve yapılmaması akıl tutulmasıdır” dedi.

Öte yandan konu ile ilgili açıklama yapan Demokrat Parti Yalova İl Başkanı Ahmet Özsümer "Yıllardan beri şehrin ortasından geçen Safran deresi ıslah projesini bekliyor. Islah yapılamadığı için belediye haklı olarak ruhsat veremiyor. Arsa sahipleri ile anlaşma yapan müteahhitler işe başlayamadığı için maliyetleri yükseliyor. Safran deresi, ödenek yok bahanesiyle durduruluyor. Gelişme alanları olan bu bölgeler de vatandaş mağdur. Vekiller ağırlığını koymalı bu ıslah projelerine derhal başlanmalı." İfadelerini kullandı.

Son Güncelleme: 12.09.2021 13:03
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.