Yalova’da vatandaşa sordular: En önemli sorun gıda fiyatları

ASAL Araştırma ve Danışmanlık Şirketi tarafından Türkiye genelinde 26 ilde yapılan kamuoyu araştırmasında seçmenlere, "Türkiye ekonomisinin en önemli sorunu nedir?" sorusu yöneltildi.

24 Ekim 2023 Salı 17:36
Yalova’da vatandaşa sordular: En önemli sorun gıda fiyatları

Araştırmada, siyasi partilerin seçmen desteği, hükümet ve diğer siyasi partilerle ilgili kanaatler ve Ekim ayı gündem konularıyla ilgili değerlendirmeler yer aldı. 5-15 Ekim 2023 tarihleri arasında Adana, Ankara, Antalya, Aydın, Bursa, Balıkesir, Diyarbakır, Erzurum, Gaziantep, Hatay, İstanbul, İzmir, Kayseri, Kocaeli, Kırıkkale, Konya, Malatya, Manisa, Mardin, Samsun, Şanlıurfa, Tekirdağ, Trabzon, Van, Yalova ve Zonguldak'ta 18 yaş ve üzeri 2 bin 600 kişiyle yapılan ankette vatandaşlara, "Sizce şu anda Türkiye ekonomisinin en önemli sorunu nedir?" sorusu yöneltildi.

EN ÖNEMLİ SORUN "GIDA ÜRÜNLERİ FİYATLARINDAKİ ARTIŞ"

Ankete katılanların yüzde 30.5'i bu soruya gıda ürünleri fiyatlarındaki artış yanıtını verdi. Bunu yüzde 14.7 ile "Doğalgaz, elektrik ve su fiyatlarındaki artış" cevabını verenler takip etti. "Kira ve ev fiyatlarındaki artışlar" yanıtı ise yüzde 12.0 ile üçüncü sırada yer aldı.

Gıda ürünleri fiyatlarındaki artış: %30.5

Doğalgaz, elektrik ve su fiyatlarındaki artış: %14.7

Kira ve ev fiyatlarındaki artış: %12.0

Enflasyonun yüksekliği: %10.2

Akaryakıt fiyatlarındaki artış: %8.3

Faizlerin yüksekliği: %5.5

Borsadaki kar/zarar: %5.0

Türk Lirasının değer kaybetmesi: %2.2

Vergi oranlarının yüksekliği: %1.5

Dış borç miktarının yüksekliği: %0.8

Kaynak: Odatv.com

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.